Bert van der Sanden

Arbeidsdeskundige

"Het Richting DNA zit in mij."

Bert van der Sanden

Arbeidsdeskundige

"Het Richting DNA zit in mij."

Een warm bad

De cultuur binnen Richting is hartelijk en zakelijk tegelijk. De sfeer is warm en ondersteunend; iedereen staat klaar om elkaar te helpen. Dit gevoel van een ‘warm bad’ strekt zich uit tot zowel klanten als collega’s. Het model van zelfsturing is prettig werken, maar het vereist een goede balans tussen werk en privé. Ondanks dat dit een uitdaging kan zijn, werkt het erg fijn. Onze kernwaarden zijn ontstaan uit zelfsturing. Ik was betrokken bij het formuleren van deze kernwaarden: vertrouwen, gelijkwaardigheid en aandacht en oprechte interesse. Deze waarden zijn niet alleen woorden; we leven ze na in onze interacties met zowel klanten als met elkaar. Ik word vertrouwd als professional dat ik mijn werk goed doe. Ondanks dat we met een klein team van arbeidsdeskundigen zijn, kennen we elkaar goed en delen we veel met elkaar. De kracht van Richting is dat we een sterk team van professionals zijn die het samen doen, ongeacht welke rol je hebt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Mijn werk als arbeidsdeskundige vind ik plezierig omdat het me een stuk vrijheid van handelen geeft. In mijn rol beweeg ik een medewerker van inactief naar actief en geen casus is hetzelfde. Richting biedt ruimte voor initiatieven, die niet vanzelfsprekend zijn in veel organisaties. Ik krijg de ruimte om mijn vak uit te oefenen en mee te denken in projecten gericht op bijvoorbeeld de interne kwaliteit. Hiermee geeft de organisatie prioriteit aan kwaliteit boven kwantiteit. Richting ondersteunt mijn professionele ontwikkeling door tijd en middelen beschikbaar te stellen voor opleidingen. Dankzij een gerichte opleiding die ik heb mogen volgen ben ik naast gecertificeerd arbeidskundige inmiddels ook loonwaarde deskundige.

Er zijn situaties waarin medewerkers bang zijn voor hun toekomst na arbeidsongeschiktheid. Het is bijzonder om voor deze mensen iets te kunnen betekenen, ze gerust te stellen dat er iemand naast hen staat die de taal van het UWV spreekt en hen kan ondersteunen. Dit geeft hen het vertrouwen om zichzelf te zijn en eerlijk te communiceren over hun situatie.

Picture of Bert van der Sanden

Bert van der Sanden

Arbeidsdeskundige

Picture of Bert van der Sanden

Bert van der Sanden

Arbeidsdeskundige