Opleiding bedrijfsarts

Richting is een gecertificeerde praktijkopleidingsinstelling. We hechten waarde aan het opleiden van artsen in de bedrijfsgeneeskunde. Dit doen we samen met ons team van geregistreerde praktijkopleiders, ervaren bedrijfsartsen die hun kennis graag delen met artsen die nieuw zijn in het vak. De bedrijfsgeneeskunde is een belangrijk vak met een grote maatschappelijke waarde. Werk is een essentieel onderdeel van een ieders leven. Als bedrijfsarts lever je een bijdrage aan het behoud van de duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland.

Onze visie

Richting streeft ernaar een inspirerende en innovatieve omgeving te bieden waarin jij je als arts kunt ontwikkelen tot een bekwame professional. De certificering tot praktijkopleidingsinstelling is een initiatief dat is genomen door onze eigen bedrijfsartsen. Deze benadering sluit aan bij het model van zelfsturing, waarbij we onze professionals de ruimte geven om hun eigen ontwikkeling te sturen. Het team van praktijkopleiders bestaat uit ervaren bedrijfsartsen die energie krijgen van het delen van hun kennis én enthousiast zijn om geïnspireerd te worden door de artsen die zij begeleiden. De certificering als praktijkopleidingsinstelling sluit aan op onze focus op kwaliteit. Kwaliteit staat centraal in alles wat we doen. Wij geloven dat we als praktijkopleidingsinstelling een belangrijke bijdrage leveren aan het vak van de bedrijfsgeneeskunde. Onze visie is gericht op continue verbetering en professionalisering. We blijven de praktijkopleiding verfijnen en aanpassen op de steeds veranderende behoeften van onze artsen en de klanten die wij bedienen.

Praktijkopleiding bij Richting

Bij Richting vinden we het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de praktijkopleiding. We geloven in de kracht van persoonlijke begeleiding. Om die reden streven we naar een verhouding tussen praktijkopleiders en artsen in opleiding van één op twee. Dit zorgt voor voldoende tijd om individuele vragen en uitdagingen te bespreken. Iedere week heb je als arts in opleiding twee uur om casuïstiek met je praktijkopleider door te nemen. Bovendien zijn de lijnen kort waardoor je altijd kunt bellen met je praktijkopleider voor een overleg wanneer je daar behoefte aan hebt. 

Intervisiesessies

Om ervoor te zorgen dat onze artsen in opleiding van elkaar kunnen leren, worden er maandelijks intervisiesessies georganiseerd. Dit is een eigen initiatief van onze artsen in opleiding. Het biedt de gelegenheid om praktijksituaties en casuïstiek te bespreken en ervaringen te delen. Voor deze intervisiesessies worden geregeld andere professionals uitgenodigd. Ook de praktijkopleiders hebben hun intervisie-momenten, waarbij ze ervaringen en uitdagingen met betrekking tot de artsen die zij begeleiden bespreken.

Veelzijdigheid

We geloven sterk in de veelzijdigheid van de bedrijfsgeneeskunde. Als arts in opleiding heb je de vrijheid om meer te ontdekken dan alleen het houden van verzuimspreekuren. Preventie is een belangrijk onderdeel van het vak. Je wordt als arts in opleiding aangemoedigd om dit aspect van het vakgebied te verkennen en te initiëren. Dit biedt jou als arts in opleiding de kans om het gehele spectrum van het bedrijfsartsenvak te ervaren.

Soft skills

In de praktijkopleiding ligt een nadruk op soft skills. Onze praktijkopleiders delen hun ervaring en leren je hoe je effectief om kunt gaan met uitdagende gesprekken, met medewerkers maar ook met leidinggevende, de directie en HR. Deze belangrijke vaardigheden worden in mindere mate behandeld in de theoretische opleiding bij het opleidingsinstituut. Onze praktijkopleiders besteden bewust tijd aan het ontwikkelen van soft skills, omdat we bij Richting geloven dat deze skills onmisbaar zijn in het bedrijfsartsenvak.

Lees meer over de ervaringen van onze artsen in opleiding en van onze praktijkopleiders!

"Bij Richting hoef je niet altijd de gebaande paden te bewandelen."
"Als AIOS is er ruimte voor initiatief en word je serieus genomen."
"Als praktijkopleider sta ik naast de AIOS; we doen het samen."
"Richting geeft je het gevoel dat je van meerwaarde bent, dat je echt bij de club hoort."

Interesse in de opleiding?

Stuur een bericht en wij nemen contact met je op!

Ruth de Korte

Ruth de Korte

Mail mij!
Ruth de Korte

Ruth de Korte

Mail mij!