Arbeids­deskundigen

Als arbeidsdeskundige bij Richting ben je een onmisbare schakel in het re-integratieproces. Je voert de dialoog met werkgever en medewerker met als doel het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met jouw expertise ben je in staat beide partijen van een gedegen advies te voorzien en hen te stimuleren om verantwoordelijkheid te nemen over de re-integratie.

Jij bent de professional

Bij Richting vertrouwen we op jou als professional. Je beschikt over specifieke kennis en deskundigheid die je in staat stellen om de juiste beslissingen te nemen. We zijn een zelfsturende organisatie. Het model van zelfsturing geeft jou als professional veel vrijheid, daarnaast vraagt het om het nemen van verantwoordelijkheid. Als arbeidsdeskundige geniet je een hoge mate van autonomie. Jij beslist hoeveel tijd je neemt voor een gesprek met de medewerker en werkgever, en hoe je dit vormgeeft. Binnen de samen vastgestelde kaders heb je veel speelruimte om creatief na te denken. Iedere casus is uniek en behoeft een andere aanpak. Zolang je de verantwoordelijkheden neemt die bij de rol van arbeidsdeskundige horen, ben je volledig vrij in hoe je jouw werkzaamheden uitvoert.

Geen dag is hetzelfde

Als arbeidsdeskundige bij Richting heb je een zeer divers klantenbestand. Dat zorgt ervoor dat je veel verschillende gesprekken voert en in uiteenlopende situaties terechtkomt. De ene week loop je in een grote fabriek, de andere sta je op de bouwplaats en weer een andere week ben je in een kantoorpand te vinden. Iedere organisatie die je binnenstapt is anders. Elke werkgever, leidinggevende of HR professional waar je mee spreekt, verschilt. Hetzelfde geldt voor de medewerkers waar je mee in gesprek gaat. Deze afwisseling maakt het werk uitdagend, leuk en interessant.

Hoge mate van samenwerking

Bij Richting wordt veel samenwerking opgezocht. We hebben een breed scala aan professionals in huis, die allemaal meewerken aan het re-integratieproces. Als arbeidsdeskundige word je dan ook regelmatig gebeld door collega’s die behoefte hebben aan jouw vakkennis. Zowel de bedrijfsarts als de casemanager heb je vaak aan de lijn. In lastige casuïstiek kun jij je licht laten schijnen over het dossier en de andere professionals in de organisatie adviseren. Deze samenwerking maakt het werk leuk en dynamisch. Daarnaast heb je ook veel contact met de andere arbeidsdeskundigen uit jouw team. Er is altijd ruimte om te sparren en voor het vragen van advies als je dit nodig acht.

Wil je meer weten?

Wat beter dan even bellen met een van jouw vakgenoten?
Neem contact op met Bert van der Sanden en plan een telefonische afspraak!
Picture of Bert van der Sanden

Bert van der Sanden

Mail mij!
Picture of Bert van der Sanden

Bert van der Sanden

Mail mij!

Collega's vertellen

"Het Richting DNA zit in mij."
"Bij Richting word je in jouw kracht gezet!"
"Binnen Richting heb ik de kans gekregen mezelf te ontwikkelen."