Arboverpleeg­kundigen

Als arboverpleegkundige bij Richting maak je onderdeel uit van een multidisciplinair team. Samen met de bedrijfsarts, casemanager, arbeidsdeskundige, bedrijfspsycholoog en andere kerndeskundigen zorg je voor een voorspoedig verloop van het re-integratieproces. Naast de verzuimbegeleiding richt je je op de preventie van verzuim. Als arboverpleegkundige ben je generalist en ben je in staat de verbinding te maken tussen de verschillende doelgroepen en disciplines. Je bent dagelijks bezig met het verwezenlijken van onze visie: een maatschappij met duurzaam inzetbare medewerkers.

Een dynamische rol

Als arboverpleegkundige bij Richting ga je aan de slag met verzuim, inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden. Een groot deel van je werkzaamheden bestaat uit de verzuimbegeleiding van medewerkers. Inzetbaarheid komt aan bod doordat je preventief medische onderzoeken uitvoert en hierover adviseert. Tijdens coachingstrajecten ga je preventief met medewerkers in gesprek over hoe zij uitval kunnen voorkomen. Bovendien behoort het geven van trainingen over verzuim, leefstijl en gezondheid tot je takenpakket. Tot slot ben je bezig met arbeidsomstandigheden door het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Je adviseert werkgever en medewerker over hoe zij de werkplek optimaal vorm kunnen geven. Deze diversiteit maakt jouw werk uitdagend en dynamisch

Samenwerken onder taakdelegatie

Als arboverpleegkundige bij Richting werk je onder de taakdelegatie van een bedrijfsarts in jouw regio. Je vormt een koppel met de bedrijfsarts en werkt nauw met elkaar samen. Je kunt bij de bedrijfsarts terecht voor advies en er is voldoende ruimte om op een gelijkwaardig niveau te sparren over casuïstiek. Jullie bepalen gezamenlijk hoe vaak jullie contact hebben over dossiers. Bij Richting geloven we in maatwerk, iedere professional heeft andere behoeften. Daarom krijg je veel vrijheid om binnen bepaalde kaders invulling te geven aan de taakdelegatie.

Blijf in ontwikkeling als professional

We vinden het belangrijk om continu in ontwikkeling te zijn. Dat geldt voor Richting als organisatie maar ook voor onze individuele professionals. Het is niet zonder reden dat dit onderdeel is van onze missie. We dragen dan ook graag bij aan jouw ontwikkeling door het faciliteren van opleidingen, cursussen en trainingen. Daarnaast kun je je intern ontwikkelen door mee te denken over de vormgeving van de rol van arboverpleegkundige. Bij Richting geloven wij dat de arboverpleegkundige een unieke rol kan spelen in het vak van arbeid en gezondheid. Het model van zelfsturing zorgt ervoor dat je jouw steentje bij kan dragen aan de verdere professionalisering van hoe we dit gaan doen. Goede ideeën worden gewaardeerd. Je kunt creatief bezig zijn door projecten op te zetten en de dienstverlening van Richting naar een hoger niveau te tillen.

Wil je meer weten?

Wat beter dan even bellen met een van jouw vakgenoten?
Neem contact op met Gabriëlle Roosegaarde en plan een telefonische afspraak!
Gabriëlle Roosegaarde

Gabriëlle Roosegaarde

Mail mij!
Gabriëlle Roosegaarde

Gabriëlle Roosegaarde

Mail mij!

Collega's vertellen

"Het voelt goed om bij zo’n authentieke organisatie te werken."
"Bij Richting krijg je de kans en vrijheid om te groeien in een nieuwe rol."
"Wat fijn dat ik aan het eind van mijn carrière bij Richting terecht ben gekomen!"