Consultants

Als consultant bij Richting ben je dag in dag uit bezig met het vak arbeid en gezondheid. De manier waarop je hiermee bezig bent varieert. Veel van onze consultants zijn gespecialiseerd in een kerndeskundigheid, zoals hogere veiligheidskunde, arbeidshygiënisme of arbeid & organisatie. Afhankelijk van je specialisatie word je ingeschakeld voor specifieke vraagstukken van werkgevers. Dankzij jouw bijdrage aan het oplossen van deze vraagstukken komen we iedere dag een stapje dichter bij een maatschappij met duurzaam inzetbare medewerkers!

We doen het samen

Als consultant ben je een specialist in jouw vakgebied. Je hebt veel contact met andere professionals. Bij een grote klant kan de bedrijfsarts jouw expertise inschakelen om mee te kijken naar een vraagstuk. Of de casemanager kan jou benaderen voor een mooie training op maat bij een van onze klanten. In de praktijk heb je iedere dag verschillende collega’s aan de telefoon om te sparren over leuke opdrachten en interessante casuïstiek. Je hoeft je dus geen dag alleen te voelen. Samenwerken is een vast onderdeel van jouw dag.

Diversiteit

Bij Richting kun je als consultant een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren. Het werk wat je doet is deels afhankelijk van jouw specialisatie en deels van jouw interesses. Als consultant kun je trainingen geven, driegesprekken voeren, werkplekonderzoeken uitvoeren, RI&E’s afnemen en ga nog maar even door. Het werk is afwisselend genoeg. Naast een grote diversiteit aan werkzaamheden, heeft Richting een zeer divers klantenbestand. De klanten van Richting verschillen in grootte, sector maar ook in organisatiecultuur. Deze verschillen vragen steeds om een andere aanpak. Als consultant speel je hier op in en lever je maatwerk. Dat maakt het werk leuk en dynamisch!

Helikopterview

De rol van consultant vraagt om een helikopterview. Door middel van jouw advies help je klanten om structurele verbeteringen te realiseren in de gedragsnormen rondom verzuim en in het verzuimbeleid. Je hebt de vrijheid om zelfstandig in te vullen hoe je die verbeteringen bewerkstelligt. Voor advies kun je altijd terecht bij collega’s. Uiteindelijk bepaal jij met jouw kennis en expertise welke passende oplossing je implementeert bij de klant.

Wil je meer weten?

Wat beter dan even bellen met een van jouw vakgenoten?
Neem contact op met Ingrid de Laat en plan een telefonische afspraak!
Picture of Ingrid de Laat

Ingrid de Laat

Mail mij!
Picture of Ingrid de Laat

Ingrid de Laat

Mail mij!

Collega's vertellen

"Professionals kiezen voor Richting vanwege de cultuur."
"Als kerndeskundige kom je bij de meest uiteenlopende bedrijven."
"Richting voelt als een community waar iedere collega onderdeel van is."