Vitaliteitscoach

Als vitaliteitscoach bij Richting ben je grotendeels bezig met preventie. Je ondersteunt anderen in het zelf nemen van verantwoordelijkheid en het herpakken van de regie. Dit doe je door jouw kennis en expertise op het gebied van vitaliteit om te zetten in een praktisch advies voor werkgever en medewerker. Met jouw focus op preventie draag je bij aan het realiseren van een maatschappij met duurzaam inzetbare medewerkers.

Verzuim voorkomen

Bij Richting geloven we sterk in ‘voorkomen is beter dan genezen.’ Om die reden brengen we preventie constant onder de aandacht bij onze klanten. We focussen ons op drie pijlers: verzuim, inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden. Deze drie pijlers beïnvloeden elkaar continu. Als vitaliteitscoach focus jij je op de pijler inzetbaarheid. Je adviseert zowel werkgever als medewerker. De werkgever informeer je over het vitaliteitsbeleid en hoe zij aanpassingen kunnen én moeten doen om hun personeel vitaal te houden. De medewerker coach je op individueel niveau. Je denkt mee en geeft advies over wat zij moeten doen om de regie over hun leven te herpakken en op de lange termijn duurzaam inzetbaar te blijven.

Verbinding maken

In de rol van vitaliteitscoach krijg je de ruimte om verbinding te maken met de medewerkers die je spreekt. Daarnaast zoek je actief verbinding met werkgevers om het belang van een toereikend vitaliteitsbeleid te benadrukken. Je ondersteunt de medewerkers waar nodig en luistert actief zonder oordeel. Jouw benadering is erop gericht om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin de medewerker vrijuit kan spreken. Je ondersteunt medewerkers en werkgevers om met vertrouwen en veerkracht de stappen te zetten die nodig zijn voor persoonlijke en professionele groei.

We blijven bouwen

Bij Richting zijn we van mening dat aandacht voor de preventie van verzuim essentieel is voor werkgevers. Wanneer een medewerker uitvalt is het vaak al te laat. Terug opkrabbelen is vele malen lastiger wanneer je eenmaal bent gevallen. Het is beter om, voordat je valt, een goede balans te vinden zodat je stabiel blijft staan. In de afgelopen jaren hebben we al mooie stappen weten te zetten in het creëren van bewustwording over preventie onder werkgevers. We zijn er echter nog lang niet. Als vitaliteitscoach bij Richting heb je de kans om te blijven bouwen aan de verwezenlijking van dit inzicht onder werkgevers in Nederland.

Wil je meer weten?

Wat beter dan even bellen met een van jouw vakgenoten?
Neem contact op met Marloes van Cuyck en plan een telefonische afspraak!
Picture of Marloes van Cuyck

Marloes van Cuyck

Mail mij!
Picture of Marloes van Cuyck

Marloes van Cuyck

Mail mij!

Collega's vertellen